top of page

Bleka hemma eller på klinik?

Uppdaterat: 29 nov. 2021

Människor föds med olika vita färgnyanser på sina tänder. Ibland kan man vara missnöjd med sin tandfärg eller ha fläckar och missfärgningar på de. Vi på XLNT Dent kan erbjuda både hemblekningskit och professionell blekning på vår klinik.



Tandblekning kan genomföras på olika sätt. Dels på klinik men även i hemmet. För blekning i hemmet kan man använda blekskenor för dag- eller nattblekning, eller så kallade blekstrips. Målet med blekningen är att ta bort missfärgningar på tänderna och att göra dem vitare. Inför behandlingen bestämmer man genom en färgskala hur vita tänderna ska bli. Man använder väteperoxid i olika styrka: 6%, 10% samt 16%. I vissa fall kan blekningen orsaka biverkningar på tänder och tandkött såsom ilningar i tänderna efter utförd behandling, men med hjälp av olika preparat kan man förhindra detta. Idag finns även flera sorters tandkrämer som hjälper till att bibehålla resultatet av blekningen.



XLNT Dent kan hjälpa till med en trygg och professionell tandblekning i vår klinik samt produkter för att bibehålla resultatet. Fördelen med att bleka hos oss är att du kan känna dig lugn med att behandlingen går rätt till och överses av legitimerad personal. Många upplever det skönt att ha en erfaren yrkesperson att föra löpande dialog med före, under och efter behandlingsprocessen. Vi säljer även praktiska hemblekningskit för flera användningstillfällen med förfabricerade skenor. För de kunder som inte tycker om blekgel har vi blekstrips som man applicerar på tänderna. Hos oss använder vi det väletablerade märket Opalescence.


Välkommen att kontakta oss för vägledning inför din tandblekning!

bottom of page